WHO TO FOLLOW: Top accounts om te volgen op social media

Social media bieden een schat aan informatie op het gebied van Black Lives Matter. Maar… welke accounts passen het best bij je? Zoek jij meer verdieping over diversiteit, inclusie en racisme? Of wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Wij verzamelden 9 interessante, inspirerende accounts voor je.  (Tekst: Agnes Hofman)

TWITTER ACCOUNTS


Social Media_81
NEW URBAN COLLECTIVE

New Urban Collective - @the NUC1 – is een Amsterdams netwerk voor zwarte en POC-studenten en jonge professionals. Ze focussen zich op persoonlijke ontwikkeling, gelijkheid, recht en positiviteit. Topics variëren van de positie van Surinaamse Nederlanders op de arbeidsmarkt tot mentorprojecten om jeugd te inspireren.

BEKIJK 


Social Media_82
JERRY KING LUTHER AFRIYIE

Jerry King Luther Afriyie - @TheRebelThePoet – is mensenrechtenactivist en oprichter van de Soul Rebel Movement. De in Ghana geboren vrijheidsstrijder startte in 2011 de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme. Zijn meest recente Tweets gaan over de Gouden Koets – “Niets meer dan propaganda voor kolonisme en witte suprematie” en zijn YouTube-video met een boodschap voor de jonge generatie activisten.

BEKIJK 


Social Media_83
DIPSAUS PODCAST

Dipsaus Podcast - @DipsausPodcast – is de podcast voor en door Nederlandse vrouwen van kleur van Anousha NzumeEsibbé en Mariam Maslouhi. Hun Twitter-account is echter ook het volgen waard. Ze linken naar interessante artikelen over maatschappelijke, politieke en culturele onderwerpen, zoals de relevantie van zwarte psychologen voor de zwarte gemeenschap in Nederland en Black Lives Matter.

BEKIJK 

INSTAGRAM ACCOUNTS


Voorstellingen foto
THE CURVY CHAPTER, MAC BLOGSTER & CURLBELLAA

Beauty influencers als @thecurvychapter, @macblogster en de Almeerse @curlbellaa delen sinds #BLM meer gevarieerde content op hun Instagram Stories. Ze benadrukken niet alleen de schoonheid van de zwarte huid, maar roepen indien nodig ook beautymerken tot de orde over hun gebrek aan diversiteit. 

BEKIJK 


Voorstellingen foto
THE BLACK ARCHIVES AMSTERDAM

The Black Archives Amsterdam - @the_blackarchives – biedt een schat aan informatie over de zwart Nederlandse geschiedenis. Racisme en gelijkheid zijn belangrijke thema’s, zoals beeldvorming van zwarte mannen in Nederland in de 17e eeuw, maar ook wat het betekent om anno nu zwart in Nederland te zijn.

BEKIJK 


Voorstellingen foto
CHANEL LODIK

Chanel Lodik - @marketingvrouw – waarschuwt al: haar account is niet voor tere zieltjes. Ze deelt rauwe verhalen over (doorgaans het gebrek aan) diversiteit in de media en maatschappij. Je kunt je aanmelden voor haar nieuwsbrief over antiracistisch onderwijs en ze geeft trainingen op het gebied van diversiteit.

BEKIJK 

FACEBOOK ACCOUNTS


Social Media_84
NEDERLAND BEKENT KLEUR 

De pagina Nederland Bekent Kleur verzamelt interessante artikelen over racisme in Nederland. En niet alleen tegen de zwarte gemeenschap, ook de ‘Minder Marokkanen’ uitspraak van Wilders komt uitgebreid aan bod. De pagina is een goed startpunt om meer te leren over racisme in Nederland anno nu en om daar eventueel over in gesprek te gaan.

BEKIJK 


Social Media_85
DE INSTANT PEDAGOOG

Jillian Emanuels richt zich met haar pagina De Instant Pedagoog tot ouders en professionals die met kinderen werken. Ze geeft tips op het gebied van antiracistisch opvoeden: hoe ga je het gesprek over racisme aan met een kind? En hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zich durft uit te spreken?

BEKIJK 


Social Media_86
CONTROLE ALT DELETE

Op de pagina Controle Alt Delete wordt etnisch profileren door de politie uitgebreid besproken. De mensen achter deze Facebook-pagina zijn al sinds 2013 hiermee bezig, maar het onderwerp is door de moord op George Floyd door een politieagent natuurlijk weer heel actueel. Het geeft ook een goed beeld van hoe erg deze situatie in Nederland is. Via hun doorgelinkte website kan je een petitie ondertekenen en eventueel zelf een klacht indienen.

BEKIJK 

Who To Follow: Social Media

4/8
Loading ...