Foto - Why the Caged Birds Sing

WHY THE CAGED BIRDS SING

t/m 6 december 2020

Meer info & tickets bestellen


Why the Caged Birds Sing 

 

In de Kunsthal van Kunstlinie Almere Flevoland is tot en met 15 november de tentoonstelling Why the Caged Birds Sing te zien. Laat je inspireren door gerenommeerde kunstenaars als Iris Kensmil, Richard Kofi en Akwasi en aanstormende talenten als AiRich en Kunstcollectief Florian Frey, Rossel Chaslie & Fabrice Jongeneelen. In deze actuele tentoonstelling laten wij ook de stem horen van 3.000 Almeerse antiracisme-demonstranten. 

 

In het boek I Know Why Caged Birds Sing schrijft Maya Angelou over de hartverscheurende impact van racisme in de jaren ‘60. Vandaag de dag is de racisme subtieler, verstopt in micro-agressies en ‘’grapjes’’, maar nog steeds aanwezig. Dankzij de digitale ontwikkelingen wordt de pijn over de hele wereld zichtbaar: beelden van politiegeweld, protesten en verhalen zorgen dat we sterker staan in de strijd tegen racisme. 

 

In deze tweede editie van het online magazine Why the Caged Birds Sing vind je weer een reeks inspirerende verhalen en interviews. Ontdek Iris Kensmil’s visie op kunst en zwarte emancipatie, en het nieuwe anti-racismemanifest van en Mitchell Eljas (co-founder van de New Urban Collective, The Black Archives en Ongekende Talenten). En zoek je extra verdieping tijdens de regenachtige herfstdagen? Bekijk dan onze lees- en luistertips!

Bestel je tickets online

Why the Caged Birds Sing is te bezoeken t/m 15 november 2020. De Kunsthal is geopend van woensdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn vooraf online te bestellen via www.kaf.nl. Hier lees je ook actuele informatie over jouw bezoek aan Kunstlinie Almere Flevoland.  

 


Algemene info_38

Pay as you like

Om zoveel mogelijk mensen van de kunstwerken te laten genieten én te inspireren met de verhalen van de kunstenaars en demonstranten, mag je zelf bepalen hoeveel je voor je bezoek wilt betalen. Bij het bestellen op www.kaf.nl mag je zelf je prijs bepalen óf je kunt na afloop van jouw bezoek een donatie in cash doen.

Why The Caged Birds Sing (Oktober)

1/8
Loading ...