BOOMRIJK VAN BERGEN KOLPA

 

Wanneer je de beschrijving van deze woningen in Duin leest, lijkt het alsof je een vakantiefolder in de hand hebt: direct aan het IJmeer, met zicht op de Randstad, in een afwisselend landschap van bossen en valleien woon je in Boomrijk. Hier kun je je één voelen met de natuur. Het gebied is ruig met houtsnipperpaden en bosvennen. Vanuit je woning loop je via informele woonhofjes zo de natuur in.

VERDER LEZEN 

Boomrijk

De woningen vallen op doordat ze in deze omgeving juist niét opvallen. Kleuren, materialen en vormen sluiten aan op de plek. De gekleurde dakpannen vormen het bladerdak, de bakstenen muren en expressieve schoorstenen zijn als robuuste bomen. Houten kozijnen, panelen en plafonds zijn ‘au naturel’. Al die bruin- en okertinten verbinden binnen met buiten. De materialen gaan het gesprek aan met het landschap. Wonen in Boomrijk is het vieren van de natuur. De architectuur maakt zich ondergeschikt aan het landschap. Je woont in het bos.

 

Architectuur en boslandschap gaan naadloos in elkaar over. De woningen hebben geen tuin nodig, want vanaf het terras loop je zo het bos in. Alles ademt door het kleurgebruik ‘herfst’. Hoor ik daar een houthakker of is het een specht?

Boomrijk_199

Het bos als achtertuin
Het bijzondere karakter van het project wordt gevormd door de integrale samenhang van architectuur, stedenbouw en landschap. Wonen in Boomrijk is wonen in een bos, tussen hoge bomen en het vochtige mos. Daarbij hoort spelen tussen de bomen, vuurtje stoken in huis en houthakken op je terras. Alles ademt door het kleurgebruik ‘herfst’. De woningen hebben daarom geen tuin nodig, maar informele boskamers en die vanaf het terras de natuurlijke overgang naar het bos maken, met een houtopslag als erfafscheiding tussen de woningen.

Boomrijk

11/13
Loading ...