HERINRICTHING Esplanade Echo Urban Design

 

De Esplanade is een groot, groen plein midden in de stad en toch aan de rand van het Weerwater. Het is een terrein met veel plekken om te flaneren, met mogelijkheden voor collectieve en individuele invulling. Het plein heeft terrassen, groen- en waterranden en vlonders. De inplant is laag, met her en der bomen. Met de groene terrassen wordt het hoogteverschil tussen de binnenstad en het water overbrugd en worden de hardere materialen verzacht. De watertrap vormt de ontmoetingsplek voor jong en oud.

VERDER LEZEN 

Esplanade

Op de Esplanade vinden diverse activiteiten plaats, waardoor dit het hele jaar rond een centrale ontmoetingsplek is. Langs de rand van het stadscentrum loopt een brede boulevard. De brede terrasstroken bieden een weids uitzicht op het plein en het water. De zichtlijn vanuit de stad, over het plein naar het water maakt van de locatie een aantrekkelijke wandelbestemming. Hier kun je even ontsnappen aan de hectiek van werk of school.

 

De multifunctionele Esplanade is een ontmoetingsplek met allure, voorbereid op diverse activiteiten. De beplantingsvakken, het lijnenspel van betonnen tribunes, bomen en de watertrap geven invulling aan de plek waar jong en oud geniet van stad en natuur.Esplanade_197

De Esplanade is een gezonde plek met een groene uitstraling, ingericht op het klimaat
van de toekomst. Dit is vormgegeven middels een lijnenspel van witte betonnen stroken, die groene grasvelden en beplantingsvakken omkaderen. Dit creëert plekken waar verschillend gebruik mogelijk is. Tegelijk vormen de witte lijnen tribunes en plekken om te zitten en te kijken naar de bewegingen op en over het plein. Slimme plaatsing van bomen en beplanting maken het plein groen en laten tegelijk nog grote evenementen toe.

Esplanade

6/13
Loading ...