DUINPOORT IV KVB ARCHITECTEN

 

Een stadspaleis met tien woningen dat aansluit bij het nabijgelegen Plan Duin en het Almere Strand: dat was de visie van de gemeente om hier te mogen bouwen. Dat vertaalde de architect door de gevels op te bouwen met een gemetselde plint, gestucte gevels en een houten kroon rondom. De entreehal is oranje en verwijst naar de zon die in de zee zakt.

VERDER LEZEN 

Interview Florian, Rossel & Fabrice_39

De detaillering is in lijn met de architectuur ontworpen. Strakke lijnen die op elkaar aansluiten en een speciaal ontworpen detail voor de balustrade zorgen voor een esthetisch slanke dakrand. De kozijnen met een extra slank profiel maken het gebouw af en geven het een luxe, moderne uitstraling. De begane grond en het penthouse hebben een plafondhoogte van ruim 3,5 meter en de vijf puien op de bovenste verdieping openslaande deuren om de scheiding tussen binnen en buiten te doen vervagen. De luxe van het complex is doorgevoerd in het interieur met o.a. vloerverwarming, warmteterugwinningsinstallatie, rijk uitgevoerde keuken en sanitair.

 

Kroon op het werk
Duinpoort IV dient zijn bewoners en de omgeving, de andere wijken en de natuur. De eenvoud van het ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen karakteriseren het gebouw. De eis van de drie meter inspringende bovenste verdieping vroeg om een onverwachte ontwerpaanpassing, maar leverde de bijzondere houten kroon op. Het veelvuldige bouwoverleg met de bewoners leverde een beter gewaardeerd gebouw op.

Duinpoort

Duinpoort

10/13
Loading ...