SKILLS GARDEN ASM & KRAGTEN

 

De Skills Garden is een op maat gemaakte leef- en beweegomgeving die uitnodigt tot bewegen, sporten, samenzijn, beleven en participeren in de openbare ruimte. Het is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd, fysieke gesteldheid en of je recreatief sport of topsporter bent.

VERDER LEZEN 

Skills Garden

Op het terrein zijn verschillende vakken en tracks gemaakt in frisse kleuren. Hoogteverschillen, belijningen en enkele vaste onderdelen dagen je uit om op verschillende manieren te bewegen, waardoor vaardigheden als balanceren, klimmen, klauteren, springen, gooien, mikken en hangen worden verbeterd. Door de routing en het uitgekiende, wetenschappelijke concept gebruik je je hele lichaam. Spel en plezier zijn gekoppeld aan motorische leerstrategieën met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Dit maakt het tevens een zeer dankbaar park voor de gezondheidszorg. Het park ligt heel uitnodigend in de woonwijk tussen de bomen.

 

Athletic Skills Model

De Skills Garden is ingericht vanuit het Athletic Skills Model (ASM); een nieuwe kijk op de ontwikkeling van sport- en beweegtalent. Het is de eerste openbare sportvoorziening in Europa die op deze manier is ingericht. Wat dit uniek maakt ten opzichte van andere openbare sport- en beweegplekken is dat deze plek is ingericht voor vaardigheden (‘skills’) in plaats van sporten. De inrichting is tot stand gekomen in samenwerking met bewoners. De Skills Garden was het logische gevolg van het beleid dat de gemeente Almere al jaren voert ten aanzien van sport en bewegen. 

Skills Garden

3/13
Loading ...