SAN FRANCISCO 

KLUNDER ARCHITECTEN

San Francisco is een zeventig meter hoge (woon)toren gelegen in Kop Zuid, Almere Duin. Op de begane grond en eerste verdieping, geaccentueerd met hoge zuilen bij de entree, bevinden zich commerciële ruimten die bijdragen aan de levendigheid op straat van dit centrale gebied in Duin. Via een negen meter hoge entreehal zijn 84 woningen bereikbaar. Deze appartementen, van wisselende groottes, zijn gesitueerd rondom een centrale kern met afhankelijk per verdieping twee tot vijf woningen per etage. Deze verschillen in aantal woningen per laag zijn in de gevel afleesbaar. Elke woning beschikt over een royale buitenruimte met zicht op het IJmeer.

VERDER LEZEN 

San Francisco

Het exterieur kenmerkt zich door een spel van horizontale en verticale geledingen in helder wit en grote glazen balkons. De verspringende dubbelhoge raampartijen benadrukken de hoogte. De plattegrond is stervormig, zodat elk appartement zonkwaliteit heeft.


Thuis op vakantie
Duin staat voor leven en wonen aan het strand. Met elke dag uitzicht op het IJmeer, voelt iedere dag als vakantie. Het vakantiegevoel is in de architectuur van San Francisco tot uiting gekomen door het gebouw vorm te geven als een ‘seaside residence’; het gebouw popelt om te gaan dansen in de zon. Het adembenemende uitzicht spreekt voor zich. Kortom: een echte blikvanger aan het water.

San Francisco

9/13
Loading ...