LABYRINTH OF THE SENSES ARC²

 

Het tijdelijke paviljoen Labyrinth of the Senses [LotS] is een reizende expositieruimte die als pilot dient voor een grondgebonden paviljoen in een nog niet bestaand museaal belevingspark. Het project dient als prelude om letterlijk en figuurlijk ruimte te creëren voor een serie zeer lichte koepelvormige expositieruimtes van duurzame materialen en opgebouwd uit driehoeken (ook wel ‘geodetisch’). 

VERDER LEZEN 

Interview Florian, Rossel & Fabrice_39

De kernvisie van CitySenses is gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de United Nations, en daarom moet het paviljoen een natuurlijke en authentieke uitstraling hebben. Er werd gekozen voor de organische vorm van clusters van bellen en zeeschuim. Een uitnodigende sprookjesachtige schoonheid ligt besloten in die transparantie; het toonbeeld van de kwetsbaarheid van onze planeet.

 

Het ontwerp is gebaseerd op ‘biomimicry’, waarin we in de natuur voorkomende vormen imiteren in mensgemaakte ontwerpen, in dit geval bellenclusters. Het is de materialisatie van een veelomvattend concept met de uitstraling van lichtheid en toegankelijkheid. Het paviljoen is ultralicht en kan eenvoudig worden vervoerd en weer opgeblazen. De vorm en constructie van het paviljoen is een moderne manifestatie van het concept van de reizende tentoonstelling. Elke luchtbel biedt ruimte aan een andere kunstenaar en beleving. Bij binnenkomst word je overweldigd door de hoge ruimte in de grootste ‘bel’.

Interview Iris Kensmil
 

 

‘LotS’: een ultralicht pop-up paviljoen, dat eenvoudig kan worden vervoerd en weer opgeblazen, gebaseerd op bio-mimicry. Hierbij imiteert de ontwerper in de natuur voorkomende vormen in mensgemaakte ontwerpen, in dit geval een bellencluster.

LABYRINTH OF THE SENSES foto

Richard Kofi is kunstenaar, curator en maakt programma’s voor het Bijlmerpark Theater. Zijn videokunstwerk C’est l’epoch – de tijd is nu – is te zien in de expositie Why The Caged Birds Sing.

2/13
Loading ...