TINY CHURCH BLACKLINES

WINNAAR PUBLIEKSPRIJS

Het kleinste kerkje van Almere heeft de vorm van een cilinder, een doorsnede van slechts acht meter, en draait mee met de zon. Bovendien staat het vrij in het Cascadepark, waar het kapelletje met haar frakéhouten panelen mooi afsteekt tegen het groen.


VERDER LEZEN 
Tiny Church

De Tiny Church zorgt voor zijn eigen energie. Het dak loopt schuin naar boven, waardoor de zonnepanelen het licht kunnen vangen voor elektriciteit. Een zonneboiler zorgt voor warm water en verwarming. Uniek aan dit gebouw is dat om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen, het met de zon meedraait. De draai start na zonsopgang, en na zonsondergang draait het gebouw terug naar de beginstand.

 

De aanhouder wint
Het ontwerp voor het gebouw deed al in 2016 mee aan de prijsvraag ‘Bouwexpo Tiny
Houses’ uitgeschreven door de gemeente Almere, maar won niet. Initiator Pieter ten Veen droomde echter nog steeds van een kerkje in Almere Poort en vond bijval bij kerkgemeenten en bewoners. Via donaties werd de bouwsom alsnog bijeengebracht en meebouwende vrijwilligers staken de handen uit te mouwen om het kapelletje te realiseren.

 

Publieksprijs

Via Almere Deze Week brachten ruim 1200 Almeerders hun stem uit op hun favoriete architectuurproject. De Tiny Church van Pieter ter Veen in Almere Poort kreeg de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van de Publieksprijs. 

 
 

Tiny Church

4/13
Loading ...