HET VRIJE VELD HUND FALK

Winnaar juryprijs

Hoe creëer je met vierentwintig vrijstaande woningen een uniform en compact woonensemble? Door eenduidige materialisatie, detaillering en een identieke footprint, aldus Hund Falk Architecten. De variatie in afmeting, indeling en oriëntatie zorgt voor een aangenaam aanzicht. De woningen zijn onderling ten opzichte van elkaar verschoven, wat de vrijstaande positie versterkt en doorzichten tot diep in het gebied mogelijk maakt. De positie van park, water en tuinen leveren spannende zichtlijnen. Voor echte privacy hebben de woningen een dakterras met een riant uitzicht. De individuele kavels liggen aan een collectieve ruimte met een halfopen bestrating in het gras met fruitbomen. De erfscheidingen bestaan uit hagen en zijn onderdeel van het totaalplan.

VERDER LEZEN 

Achillesveld

Het alternatief voor de rijtjeswoning in een generiek verkavelingsprincipe voor compacte vrijstaande woningen, met een tuin en parkeerplaats op eigen kavel maakt Het Vrije Veld uniek. De locatie maakt onderdeel uitvan een reeks kavels voor collectief wonen aan de rand van het Cascadepark. Op deze locatie combineert het plan de individuele woonkwaliteit van de vrijstaande woning met de compactheid van het collectieve woongebouw. Iedere woning een voordeur aan de straat en rondom uitzicht. Vrijstaand wonen in hoge dichtheid.

 

Juryprijs

De vakjury - bestaande uit Ivonne de Nood, Tracy Metz en Dikkie Scipio, onder voorzitterschap van Fenna Wagenaar - koos voor het Achillesveld van HundFalk Architecten in Almere Poort.

Het Vrije veld_198

Het Vrije veld

8/13
Loading ...