ZUIDHUIS DANIEL VENNEMAN 

WOONPIONIERS

WINNAAR KINDERJURYPRIJS

 

Het Zuidhuis is ontworpen met veel aandacht voor het milieu. Alles staat met elkaar in verbinding: een integraal energieplan met het buitenleven, terwijl ook de vier elementen, de seizoenen en het ritme van de dag de vormgeving van het huis bepalen.

VERDER LEZEN 

Zuidhuis

De driehoekige vorm en positionering van de woning biedt schaduw in de zomer, en vangt volop zonnewarmte in de winter. Wanneer zonlicht door de ramen in de zijgevels schijnt, licht het plafond in de ochtend en avond zacht op. De veranda over de hele breedte is zondermeer spectaculair te noemen. De woning is levensloopbestendig met alle hoofdfuncties op de begane grond. De ruimte boven, die als muziek- en logeerkamer wordt gebruikt, is bereikbaar via een goed begaanbare ‘luie trap’.

 

Energieneutraal
Duurzaamheid was direct aan het begin van het ontwerpproces het leidend principe, waardoor de gewenste energetische opbrengst ten volle kon worden benut. De warmte-, koel- en energievraag van de woning zijn op die manier energieneutraal beantwoord. Overtollige warmte wordt door de vloer binnen, die als warmte-accu werkt, opgenomen, en op koelere momenten weer afgegeven. De ruw afgewerkte zandcementvloer voelt zo het hele jaar door behaaglijk aan.

 

Kinderjury

De Kinderjury, bestaande uit leerlingen van basisschool Caleidoscoop in Filmwijk, kozen als winnaar voor het Zuidhuis van Daniel Venneman, Woonpioniers.

Zuidhuis

Zuidhuis

12/13
Loading ...